3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου Προγράμματα Επίσκεψη καθηγητριών του 3ου ΓΕΛ στην Ρουμανία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το σχολείο

Επίσκεψη καθηγητριών του 3ου ΓΕΛ στην Ρουμανία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το σχολείο

To 3ο ΓΕΛ Ρεθύμνου μετέχει τη σχολική χρονιά 2019-2020, σε Erasmus+ πρόγραμμα, του οποίου ο τίτλος είναι «Maths is around us». Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές θα διερευνήσουν την εφαρμογή των μαθηματικών εννοιών στον κόσμο που τους περιβάλλει μέσα από συνεργατικές διεπιστημονικές δραστηριότητες, οι οποίες συνδυάζουν την ιστορία, την τέχνη, την κρυπτογραφία, την πληροφορική. Οι μαθητές θα εμπλακούν σε δραστηριότητες μέσω των οποίων θα κληθούν να διερευνήσουν, να αναλύσουν, να συνθέσουν μαθηματικές έννοιες, εξάγοντας συμπεράσματα σε θέματα πολιτιστικής αξίας, ενισχύοντας τις γνώσεις τους σχετικά με την τοπική, εθνική και ευρωπαϊκή πολιτισμική κληρονομιά. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να αγαπήσουν τις θετικές επιστήμες καθώς και να ενισχύσουν τις επικοινωνιακές, διερευνητικές δεξιότητες, το σεβασμό στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των άλλων Ευρωπαϊκών λαών.

Στα πλαίσια του προγράμματος καθηγητές από το 3ο ΓΕΛ Ρεθύμνου, το IES Izpisua Belmonte της Ισπανίας και το Colegiul de Stiinte “Grigore Antipa” της Ρουμανίας συναντήθηκαν τον Νοέμβρη για πρώτη φορά στο Brasov της Ρουμανίας, με σκοπό να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου, για την ομαλή διεκπεραίωση των δραστηριοτήτων και την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Η σχολική κοινότητα του Colegiul de Stiinte, “Grigore Antipa Brasov” υποδέχτηκε εγκάρδια τους εταίρους του προγράμματος.

[ngg src=”galleries” ids=”2″ display=”basic_slideshow”]

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των μαθητών των τριών Ευρωπαϊκών σχολείων πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Brasov της Ρουμανίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Post

Ενημερώνομαι – Μιλάω – ΑπελευθερώνομαιΕνημερώνομαι – Μιλάω – Απελευθερώνομαι

Η  δράση  «Συνεργάζομαι  για  την  Πρόληψη  και  Αντιμετώπιση  του  Σχολικού  Εκφοβισμού» – στο πλαίσιο  της  εσωτερικής  αξιολόγησης της  Σχολικής  μονάδας  για  το  σχ.  έτος  2021-22, άξονας 7,  σε  συνεργασία  με  το  3ο  Γυμνάσιο –  έθεσε  ως  κύριο  στόχο   τον  προσδιορισμό  της  διάστασης  του  φαινομένου  στα  δύο  σχολεία, την  ενημέρωση  των  μαθητών  και  μια  πρώτη  προσπάθεια  αντιμετώπισης  τυχόν  προβλημάτων.  Με  σχετικό  ερωτηματολόγιο  απευθυνόμενο  στους   μαθητές,  διερευνήθηκαν  διάφορες  παράμετροι  του  εκφοβισμού  στο  σχολείο  μας  και  τα  στατιστικά  στοιχεία  όπως  και  τα  συμπεράσματα,  που  προέκυψαν,  αποτυπώθηκαν στο φυλλάδιο που μπορείτε να δείτε παρακάτω πατώντας το σύνδεσμο. https://3lyk-rethymn.reth.sch.gr/wp-content/uploads/2022/06/Ενημερώνομαι-Μιλάω-Απελευθερώνομαι.pdf