3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου Ανακοινώσεις,Εκπαιδευτικοί,Κηδεμόνες,Μαθητές και Μαθήτριες,Πανελλαδικές Εξετάσεις,Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Συγκρότηση επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των Υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ

Συγκρότηση επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των Υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ

Συγκρότηση επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των Υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.


1. Σας γνωστοποιούμε ότι με την με αριθμ. Φ.251/50277/Α5/4-5-2023 υπουργική απόφαση, ορίστηκαν οι έδρες και οι επόπτες των επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

2. Οι Περιφερειακοί Δ/ντές Εκπ/σης στις περιφέρειες των οποίων ανήκουν οι παρακάτω Δ/νσεις: Α’ Αθήνας, Β’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας, Δ’ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Πειραιά, Ανατολικής Θεσ/νίκης, Δυτικής Θεσ/νίκης, Αχαΐας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Έβρου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Λέσβου, παρακαλούνται σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσουν στη συγκρότηση των επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., που θα λειτουργήσουν από 14 μέχρι και 27 Ιουνίου 2023, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 της αριθμ. Φ253/128314/Β6 (ΦΕΚ1538 τ. Β/2002) Υπουργικής Απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
α) Πρόεδρος της Επιτροπής μπορεί να είναι ένας σύμβουλος εκπαίδευσης φυσικής αγωγής ή ένας καθηγητής φυσικής αγωγής με βαθμό Α’.
β) Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης θα ορίσουν 2, 3 ή 4 Νομούς, αν είναι δυνατόν όμορους, από τους οποίους θα προέλθουν τα 4 μέλη κάθε επιτροπής και θα το γνωστοποιήσουν στους Διευθυντές Δ/θμιας Εκπ/σης των νομών αυτών.
Διευκρινίζεται ότι από κάθε νομό μπορούν να ορισθούν 1 έως 2 καθηγητές Φυσικής Αγωγής με βαθμό Α’ για κάθε επιτροπή που λειτουργεί σε άλλο Νομό.
γ) Κατά την συγκρότηση των ως άνω επιτροπών, ορίζονται μέχρι τρεις (3) ιατροί του Δημοσίου ή ιδιώτες ιατροί.
Εφόσον οι υποψήφιοι είναι μέχρι εκατόν πενήντα (150), στην επιτροπή θα συμμετάσχουν μέχρι δέκα (10) καθηγητές Φυσικής Αγωγής συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων (4) που υπηρετούν σε άλλους νομούς από αυτούς της έδρας της επιτροπής. Από εκατόν πενήντα (150) μέχρι τριακόσιους (300) υποψήφιους μπορεί να ορίζονται δύο (2) επιπλέον μέλη.
Βοηθοί γραμματείς της επιτροπής ορίζονται με απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής μέχρι πέντε (5) εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή διοικητικοί υπάλληλοι. Για την υποβοήθηση του έργου κάθε επιτροπής ορίζονται μέχρι έξι (6) υπάλληλοι από το βοηθητικό προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών ή ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ ή γυμναστηρίων ή ιδιώτες. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι από τριακόσιοι (300) έως τετρακόσιοι (400), στην
επιτροπή μπορεί να ορίζεται ένα (1) επιπλέον μέλος, ένας (1) επιπλέον βοηθός γραμματέα και ένας (1) επιπλέον υπάλληλος από το βοηθητικό προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών ή ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ ή γυμναστήριων ή ιδιώτες, για την υποβοήθηση του έργου της Επιτροπής.
Από τετρακόσιους (400) υποψηφίους και πάνω μπορεί να ορίζεται ένα (1) ακόμη επιπλέον μέλος, όπως και ένας (1) επιπλέον βοηθός γραμματέα και ένας (1) επιπλέον υπάλληλος από το βοηθητικό προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών ή ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ ή γυμναστήριων ή ιδιώτες, για την υποβοήθηση του έργου της Επιτροπής.
Ο πιθανός αριθμός υποψηφίων υπολογίζεται με βάση τους υποψήφιους που προσήλθαν σε κάθε επιτροπή υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ το αμέσως προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Διευκρινίζεται ότι όπου στις διατάξεις του άρθρου 11 της με αριθμ. Φ.253/128314/Β6/2002 (ΦΕΚ 1538 τ. Β’) Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία συγκροτούνται οι επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, αναφέρεται η φράση «καθηγητές φυσικής αγωγής» χωρίς να διευκρινίζεται αν αφορά καθηγητές Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, νοούνται όλοι οι καθηγητές φυσικής αγωγής ανεξάρτητα αν ανήκουν στην
Πρωτοβάθμια ή τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.


3. Παρακαλούμε να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε κατά τη συγκρότηση των επιτροπών, να μη χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής για τρίτο (3ο) συνεχόμενο έτος.
4. Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθ. 11, της αριθμ. Φ.253/128314/Β6 (ΦΕΚ 1538 τ. Β’) Υπουργικής Απόφασης, τα μέλη της επιτροπής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφεται ότι δεν έχουν συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και τρίτου βαθμού με υποψήφιο που θα εξετάζεται στην οικεία επιτροπή και ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν προετοίμαζαν υποψηφίους για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. εκτός σχολικού προγράμματος.
5. Προκειμένου να επιτευχθεί στον υψηλότερο δυνατό βαθμό η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των επιτροπών και γενικά η διαδικασία της επιλογής, αλλά και να αμβλυνθούν τα παράπονα των ενδιαφερομένων, που υποβάλλονται κατά καιρούς στην υπηρεσία μας, παρακαλούμε να τηρούνται σχολαστικά από τις επιτροπές οι σχετικές οδηγίες του Υπουργείου, ώστε και οι διαδικασίες να είναι κοινές για όλους τους υποψηφίους, αλλά και τα τυχόν αναφυόμενα προβλήματα να αντιμετωπίζονται ενιαία. Επίσης παρακαλούμε τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες εδρεύουν επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, να συνεργαστούν όπου κρίνεται απαραίτητο, για την ομαλή διεξαγωγή του έργου των επιτροπών.

6. Όσον αφορά το αγώνισμα της κολύμβησης (50μ. ελεύθερο), που περιλαμβάνεται προαιρετικά στα εξεταζόμενα αγωνίσματα και το οποίο για την ίση μεταχείριση των υποψηφίων πρέπει να διεξαχθεί σε κολυμβητήριο των 50μ., σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
i) Στην πόλη των Τρικάλων δεν υπάρχει κολυμβητήριο των 50μ. γι ́αυτό πρέπει να γνωστοποιηθεί με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων προς τα Λύκεια των όμορων νομών, ότι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εξεταστούν και στην κολύμβηση, θα πρέπει και στα τρία (3) αγωνίσματα να προσέλθουν για δοκιμασία ή στην επιτροπή της Λάρισας ή στην επιτροπή της Μαγνησίας (με έδρα το Βόλο).
ii) Στην Τρίπολη που εδρεύει η επιτροπή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας δεν υπάρχει δυνατότητα διεξαγωγής του αγωνίσματος της κολύμβησης και το αγώνισμα θα διεξαχθεί στην πόλη του Ναυπλίου. Παρακαλούμε όπως γνωστοποιηθεί ο τόπος διεξαγωγής του αγωνίσματος της κολύμβησης από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας προς όλα τα Λύκεια των όμορων νομών.
iii) Στην Κοζάνη, λόγω έλλειψης κολυμβητήριο 50μ. το αγώνισμα αυτό θα διεξαχθεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Για το λόγο αυτό η επιτροπή κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγωνίσματος θα μεταφερθεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
iv) Στην επιτροπή με έδρα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να εξεταστούν στο αγώνισμα της κολύμβησης, θα προσέλθουν για το συγκεκριμένο αγώνισμα στο νησί της Χίου.Παρακαλούμε τις Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης στις οποίες εδρεύουν Επιτροπές Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας να ενημερώσουν για το πρόγραμμα τους τις Δ/νσεις των περιφερειών που δεν εδρεύουν επιτροπές, καθώς και να το αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους, ώστε οι υποψήφιοι που επιθυμούν να μετέχουν στις πρακτικές δοκιμασίες, να ενημερωθούν και να προσέλθουν σε αυτές. Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία (1) επιτροπές.

7. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης στους οποίους απευθύνεται η εγκύκλιος αυτή, παρακαλούνται για την έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας, έως δέκα (10) ημερών στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για να συμμετάσχουν στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας.


8. Όσον αφορά τις ιατρικές εξετάσεις που καλούνται να προσκομίσουν οι υποψήφιοι στις Επιτροπές, μπορούν να καταθέσουν είτε: Α) Βεβαίωση οπτικής οξύτητας, καρδιογράφημα και ακτινογραφία θώρακος, είτε Β) Αντίγραφο Δελτίου Υγειονομικής Εξέτασης, είτε Γ) Βεβαίωση Ικανότητας. Σημειώνεται ότι οι περιπτώσεις Β και Γ πρέπει να αναγράφουν ότι ο υποψήφιος έχει κριθεί ικανός – κατάλληλος από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές των Στρατιωτικών Σχολών ή των Αστυνομικών Σχολών ή των Σχολών Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή των Σχολών Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά, παρακαλούμε να δείτε τα παρακάτω

Related Post

Συμπληρωματική προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή στις σχολές της Πυροσβεστικής ΑκαδημίαςΣυμπληρωματική προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή στις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Σας ενημερώνουμε ότι ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αποφασίζει και συμπληρώνει την υπ’ αριθ. 12407 οικ. Φ.300.2/06-03-2023 (ΑΔΑ: Ψ08Γ46ΝΠΙΘ-4ΨΩ) Απόφαση Αρχηγού ΠΣ «Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή

Ηλεκτρονικές τάξεις webex διδασκόντων 3ου ΓΕΛΗλεκτρονικές τάξεις webex διδασκόντων 3ου ΓΕΛ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – Σχολικό’Ετος: 2023-24 Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  WEBX 1 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ    https://minedu-secondary.webex.com/meet/zalexan 2 ΑΛΕΞΙΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ